Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]
Chiftelute orientale
PrinteazaChiftelute orientale din: piept de pui, usturoi, ardei, ceapa, lemongrass, coriandru, pesmet, ulei.
- 500 g piept de pui sau 500 g carne tocată de pui
- 3 căţei de usturoi, pisaţi
- 1 ardei iute, curăţat şi tăiat mărunt
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 1 tijă de lemongrass, tăiată mărunt
- 1 mână plină de coriandru proaspăt, tăiat mărunt
- 40 ml sos de peşte
- 30 g pesmet
- ulei, pentru prăjit
- frunze de mentă, pentru decor
- sos chili dulce, pentru a servi
Mod de preparare:
Pune carnea, usturoiul, ardeiul iute, ceapa, lemongrass, frunzele de coriandru şi sosul de peşte într-un robot de bucătărie şi mixează.
Modelează bile de mărimea unei îmbucături, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins, până se rumenesc. Scoate-le pe o hârtie absorbantă.
Infăşoară câte o frunză de mentă în jurul fiecărei chifteluţe şi înfige-o într-o scobitoare.
Pune chifteluţele pe un platou decorat cu frunze de salată, sau în pahare.
Chiftelute orientale
Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale
Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, paprika, cimbru, apa, otet, frunze de dafin, boabe de piper, morcov, zahar. Ingrediente: Pentru chiftele: 500g carne tocată (porc, vită sau amestec) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 ou 50g pesmet Sare, […]
Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase
Rețetă Chiftele la Cuptor – Cum să faci chifteluțe la cuptor delicioase din: carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, pesmet, lapte, ou, sare, piper, boia dulce, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 500g carne de vită sau carne de porc (sau o combinație) 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, zdrobiți 1/2 […]
Pofta buna!