Chiftelute cu paste si sos picant
PrinteazaChiftelute cu paste, sos picant, carne de pui, paste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc uscat, piper.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 4 felii de pâine
- 200 ml lapte
- 5 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Ingrediente sos:
- 1 cutie roşii în bulion
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă muştar
- 1 linguriţă oţet
- 2 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă boia iute
- 1 vârf de cuţit busuioc uscat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se toacă şi se pune într-un castron. Pâinea se înmoaie in lapte, dupa care se stoarce bine si se pune peste carne.
Se adaugă usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust.
Se amestecă bine, se formează chifteluţe rotunde, se dau prin făină şi se prăjesc.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se pun roşiile în bulion tocate mărunt şi o cană cu apă. Se adaugă muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul. Se dă în câteva clocote, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă până scade.
Pastele se fierb in apa cu sare 8-10 minute. Se scurg de apa si se servesc ca garnitura la chiftele.
Se aseaza pe un platou pastele, chiftelele si peste ele sosul picant. Se servesc calde, decorate cu frunze de busuioc verde.
Chiftelute cu paste si sos picant
Pofta buna!