Chiftelute cu paste si sos picant

Printeaza

Chiftelute cu paste, sos picant, carne de pui, paste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc uscat, piper.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 4 felii de pâine
  • 200 ml lapte
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente sos:

  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 linguriţă oţet
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 vârf de cuţit busuioc uscat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală, se toacă şi se pune într-un castron. Pâinea se înmoaie in lapte, dupa care se stoarce bine si se pune peste carne.

Se adaugă usturo­iul pisat, ceapa dată pe răzătoarea ma­re, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sa­re şi piper, după gust.

Se amestecă bine, se formează chifteluţe rotunde, se dau prin făină şi se prăjesc.

Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se pun roşiile în bulion tocate mărunt şi o cană cu apă. Se adaugă muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuio­cul. Se dă în câteva clocote, se condi­mentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă până scade.

Pastele se fierb in apa cu sare 8-10 minute. Se scurg de apa si se servesc ca garnitura la chiftele.

Se aseaza pe un platou pastele, chiftelele si peste ele sosul picant. Se servesc calde, decorate cu frunze de busuioc verde.

 

Chiftelute cu paste si sos picant

Chiftelute cu paste si sos picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.