Chiftelute de curcan din: carne de curcan, paine, oua, lapte, sos worchestershire, praf de usturoi, praf ceapa, busuioc. Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 1 mana pesmet 2 oua 1/2 ceasca lapte 1 lingurita sos worcestershire 2 lingurite praf de usturoi 2 lingurite praf ceapa 2 lingurite busuioc Mod de preparare: Combinați toate ingredientele […]
Chiftelute in pat de aluat
PrinteazaChiftelute in pat de aluat din: carne tocata, verdeata, piper, usturoi, oua, faina, sare, iaur, ceapa verde, castravete, marar, sare si zeama de lamaie.
Ingredinte:
- 300 gr carne tocata
- verdeata
- piper
- usturoi
- 2-3 oua
- faina si sare
- foi congelate pentru pateuri (din comert)
salata Tzatziki:
- 1 iaurt bun (450 gr)
- ceapa si usturoi verde
- castravete
- marar
- sare
- zeama de lamiie
Mod de preparare
Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul.
Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc.
Se intindei foaia pentru pateuri si se decupeaza cerculete cu un pahar mai ascutit la gura.
Se pun intr-o tava tapetata cu hirtie speciala si cu putin unt si se baga la cuptor.
Dupa ce se coc se scot sa se raceasca.
Pentru salata Tzatziki se amesteca iaurtul cu ceapa si usturoiul maruntite, castravetele taiat cubulete, mararul tocat, sarea si putina zeama de lamiie – dupa gust.
Peste pateuri se pune cu o lingurita salata Tzatziki si deasupra cite o chifteluta.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute aromate de vita
Chiftelute aromate de vita din: carne de vita tocata, bagheta, lapte, ou, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 baghetă clasică veche de o zi 850 g carne de vită tocată 100 ml lapte 1 ou 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi 30 g unt ulei pentru prăjit sare […]
Pofta buna!