Chiftelute pe pat de orez
PrinteazaO reteta de chiftelute pe pat de orez din: carne tocata, sare, piper, ou, usturoi, ceapa, cartofi, paine inmuiata in lapte, ulei, pesmet, orez, ardei capia, morcov, sofran si busuioc.
- 500 g carne tocata
- sare
- piper
- un ou
- 3-4 catei de usturoi
- 3 fire ceapa
- un cartof
- o felie paine inmuiata in lapte
- ulei pentru prajit
- 3-4 linguri pesmet
- 300 g orez cu bobul lung
- 2 ardei capia
- un morcov
- un praf sofran
- busuioc
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă ceapa şi usturoiul. Se toacă mărunt şi se călesc 3-4 minute în uleiul uşor încins, apoi se iau de pe foc. Se frământă carnea cu ceapa, miezul de pâine stors, cartoful ras pe răzătoarea mică şi oul. Se fac chiftelele, se trec prin pesmet şi se prăjesc.
Se spală ardeii şi morcovul, se taie cubuleţe şi se călesc. Se pune orezul să fiarbă şi se amestecă cu ardeii şi morcovul. 5. După ce a fiert, se condimentează cu sare, piper şi şofran. Se serveşte cu chifteluţele, ornat cu busuioc.
Chiftelute pe pat de orez
Pofta buna!