Chiftelute cu peste si cimbru

Printeaza

Chiftelute cu peste si cimbru din: peste, mazare congelata, cimbru, ceapa, usturoi, oua, pesmet, smantana, mutar, sare, piper, ulei de floarea soarelui si salata verde.

Ingrediente:

  • 500 g fileuri de peşte
  • 100 g mazăre congelată
  • o felie de pâine albă
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • două ouă
  • 100 g pesmet
  • 150 g smântână
  • o lingură de muştar
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • salată verde
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Chiftelute cu peste si cimbru: Fileurile de peşte se fierb în apă cu sare şi puţin piper, se lasă să se răcească într-o stre­curătoare, se curăţă de eventualele oase rămase şi se sfărâmă cu o furculiţă într-un castron.

Se adaugă ouăle, pâinea înmuiată în puţină apă caldă apoi stoarsă şi usturoiul pisat. Se presară ceapa tocată, mazărea congelată fiartă şi scursă de apă. Se condimentează după gust, se amestecă şi din compoziţia rezultată se fac chifteluţe rotunde.

Intr-o farfurie adâncă se pun pesmetul, se amestecă bin cu cimbru tocat, sare, piper şi s amestecă. Se trec chifteluţele prin aces amestec, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şerve absorbant.

Se face un sos din smântână muştar, cimbru tocat, sare piper şi se toarnă peste chifteluţe. Se servesc imediat, simple sau cu salată verde.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.