Chiftelute de peste cu garnitura de cartofi si sfecla

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de chiftele din peste, orez, cartofi, ou, unt, sfecla, patrunjel si sare.

Ingrediente : Chiftelute de peste cu garnitura de cartofi si sfecla

  • 300 g peşte (şalău sau cod)
  • 1 felie pâine
  • 3 linguri orez fiert
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 2 sfeclă
  • 1 legătură pătrunjel sau mărar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar sfecla o pui în cuptor pentru 1 oră. Speli peştele, îl fierbi în apă cu sare şi când e gata îl dezosezi. Il treci prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată în apă şi presată bine.

Adaugi în compoziţia obţinută oul, orezul fiert şi un praf de sare, omogenizezi şi formezi chifteluţe pe care le fierbi pe baie de aburi 15-20 de minute. Când chifteluţele sunt gata, le stropeşti cu unt şi le treci prin verdeaţa tocată.

Tai cartofii cubuleţe, sfecla curăţată felii şi le aduci garnitură lângă chifteluţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.