Chiftele de curcan cu sos cald din: carne tocata de curcan, usturoi, busuioc, sare, ou, piper, pesmet, lapte, mozzarella, ulei de masline, sos marinara. Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 2 căței de usturoi tocat 1 linguriță de busuioc uscat 1/2 linguriță sare 1 ou 1/8 linguriță piper negru măcinat 1 cană pesmet 1/4 […]
Chiftelute de peste marinate
PrinteazaChiftelute de peste marinate din: file de peste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei, rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc, curry.
- 500 g file de peste
- 4 felii de paine
- 200 ml lapte
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita mustar
- 1/2 lingurita otet
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita boia iute
- un varf de cutit busuioc uscat
- 1/2 lingurita curry
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli fileurile de peşte, le toci şi le pui într-un castron. înmoi pâinea în lapte, o storci bine şi o pui peste carne.
Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată pe răzătoarea mare, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle, sarea şi piperul, după gust.
Amesteci bine şi formezi chiftelute rotunde.
Incingi într-o cratiţă uleiul, pui roşiile în bulion tocate mărunt şi o cană cu apă.
Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute, busuiocul şi curry.
Laşi la fiert, apoi introduci în sos chifteluţele de peşte.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute.
Serveşti chiftelele marinate calde, decorate cu frunze proaspete de pătrunjel.
Chiftelute de peste marinate
Pofta buna!
Reteta zilei: Chiftele cu porc si vita
Chiftele cu porc si vita din: carne de vita, carne de porc, ou, pesmet, usturoi, lapte, ceapa, marar, piper, sare, faina, ulei, apa. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de vita 1/2 kg carne tocata de porc 1 ou 1 cană pesmet 1 cățel de usturoi 1/2 cană de lapte 1 ceapa tocata 1/4 linguriță de […]
Pofta buna!