Tacos cu Varză Roșie și Pește din: file de peste, varza rosie, iaurt, suc de lamaie, chipotle, ulei de masline, sare, piper, coriandru. Descoperiți o rețetă vibrantă și sănătoasă de tacos, completată de un sos de iaurt cu chipotle pentru o notă picantă. Această combinație de tacos cu pește, varză crocantă și sos cremos este […]
Chiftelute de peste in sos de chili
PrinteazaChiftelute de peste in sos de chili din: ceapa, usturoi, chili, peste, sare, piper, ghimbir, curcuma, ulei, lapte de cocos, sos de chili.
- 1 legătură ceapă verde
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 chili
- 800 g file de peşte oceanic
- sare
- piper
- 1 lingură iarbă de lămâie uscată mărunţită
- 1 lingură praf de ghimbir
- 1 linguriţă curcumă
- 4-5 linguri ulei de arahide
- 350 ml lapte de cocos, neîndulcit
- 1 lingură cremă de nucă de cocos
- 1 lingură sos de chili (gata preparat)
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa verde, se spală, se scurge şi se taie bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi.
Se taie chili în jumătate, se îndepărtează conţinutul şi se spală sub jet de apă rece.
2 Se spală fileul de peşte, se scurge şi se taie bucăţi.
Carnea împreună cu ceapa verde, cu căţeii de usturoi şi cu chili, se trec prin găurile mici ale maşinii de tocat carne.
Se condimentează carnea tocată cu mirodenii si se formează globuri.
Se încinge uleiul in wok şi se prăjesc globurile cca 5-6 minute pe porţii. Se scot din wok şi se păstrează calde.
Se amestecă laptele de cocos împreună cu crema de cocos şi sosul de chili în uleiul rămas. S
e adaugă globurile din carne de peşte şi se fierb cca 10 minute la foc domol.
Chiftelutele se servesc împreună cu sosul.
Chiftelute de peste in sos de chili
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!