Chiftelute de peste in sos de legume (usor de preparat)
PrinteazaChiftelute de peste in sos de legume din: conserve de ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc, verdeata, sare, piper, dovlecel, vinete, ardei, sare, piper, unt, vin, faina.
- 2 conserve de ton
- 2 cepe
- 2 ouă
- 3-4 linguri pesmet
- busuioc
- verdeaţă
- sare şi piper (pentru chifteluţe)
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 2 vinete
- 1 ardei gras roşu
- sare
- piper
- 50 g unt
- 250 ml vin
- 1 lingură făină (pentru sos)
Mod de preparare:
Mărunţeşti tonul şi îl amesteci cu ceapa (dată prin râzătoare şi scursă bine), ouăle, pesmetul, sarea, piperul şi verdeaţa. Dai amestecul la rece.
Mărunţeşti toate legumele (pot fi şi congelate) şi, împreună cu ceapa, le căleşti în unt puţin timp. Presari făina şi o amesteci foarte bine, turnând în acelaşi timp şi vinul, sarea şi piperul. în acest sos, aşezi chifteluţele formate din amestecul dat la rece, cu mâna umedă şi dai tava la cuptor timp de 30 de minute.
Presari verdeaţa.
Chiftelute de peste in sos de legume
Pofta buna!