Chiftele din file de peste din: file de peste, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, ou, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peşte 2 căţei de usturoi 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă mică 1 ou 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) 1 fir de ceapă verde 2 linguri pesmet sare piper ulei pesmet […]
Chiftelute de peste cu stevie
PrinteazaChiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie, ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan, oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
- 400 g fileuri de peşte
- 2 legături ştevie
- o legătură ceapă verde
- un ardei capia
- un fir usturoi
- miez de pâine înmuiat în lapte
- sare
- piper
- 100 g făină
- 50 g parmezan
- 1 -2 ouă
- 30 g pesmet
- ulei pentru prăjit
- o lămâie
- sos picant pentru servit
Mod de preparare:
Bucăţile de peste se trec prin maşina de tocat. Ştevia se curăţă, se spală si se opăreşte în apă clocotită.
Se scoate şi se lasă să se scurgă în sită.Ceapa se spală şi se curăţă, se taie şi se căleşte 2-3 minute împreună cu usturoiul.
Se lasă să se răcorească şi se amestecă cu peştele tocat, miezul de pâine scurs de lapte, ştevia fiartă şi tocată, oul, sare şi piper.
Se formează chifteluţele, se trec prin pesmet, parmezan şi făină şi se prăjesc în uleiul încins.
Se servesc cu sosul picant si cu lămâie.
Chiftelute de peste cu stevie
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele din file de peste
Pofta buna!