Chiftelute de peste cu usturoi si ardei gras

Printeaza

Chiftelute de peste cu usturoi si ardei gras din: ton (poate fi folosit oricare peşte), usturoi,ardei roşu gras, sos dulce (thai), cremă de cocos, făină, ceapă verde, coriandru proaspăt, ghimbir, sos dulce de ardei, ulei pentru prăjit, piper, castravete verde.

Ingrediente:Chiftelute de peste cu usturoi si ardei gras

  • 250 g ton (poate fi folosit oricare peşte)
  •  1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 1/4 ardei roşu, gras, fără seminţe
  • 3-4 linguri de sos dulce (thai)
  • 50 ml cremă de cocos
  • puţină făină
  • 3 fire de ceapă verde
  • coriandru proaspăt
  • ghimbir, tocat mărunt
  • sos dulce de ardei,
  • ulei pentru prăjit
  • piper
  • castravete verde

Mod de preparare:

Peştele se spală, se curăţă şi se taie cuburi mici. Se pune în mixer, laolaltă cu ceapa verde (atât partea verde cât şi cea albă) şi ardeiul tăiate cât mai mărunt, usturoiul, ghimbirul şi coriandrul tocate mărunt şi crema de cocos.

Se amestecă, după ce se scot din mixer, cu mâna, preparându-se mici chifteluţe, rotunde.

Se trec prin făină şi se pun în cuptorul bipe încins înainte, la 220° C, timp de două-trei minute. După ce s-au făcut se lasă să se scurgă bine de ulei şi se aşază pe platoul de servire, în centru, înconjurate de felii de castravetele verde, tăiat rondele.

Se stropeşte totul cu sos dulce de ardei şi se presară cu coriandru tocat extrem de fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.