Chiftelute cu peste
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu peste din: fileuri de peste, morcov, cartof, patrunjel, ardei iute, ceapa, usturoi, capere, fileuri de ansoa, oua, bicarbonat de sodiu, marar, sare, piper, faina, ulei si salata verde.
- 500 g fileuri de peste
- un morcov
- un cartof
- o raddacina de patrunjel
- un ardei iute mic
- o ceapa
- usturoi
- o lingura de capere
- 3 fileuri de ansoa
- doua oua
- bicarbonat de sodiu
- marar
- sare
- piper
- faina
- ulei
- salata verde
Mod de preparare:
Morcovul, cartoful si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi, se spala, se toaca marunt si se pun intr-un castron imrepuna cu legumele rase.
Se adauga caperele intregi sau tocate marunt, fileuri de ansoa sfaramate cu o furculita, un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu, sare si piper dupa gust. Se pun marar tocat, fileurile de peste curatate de oase si taiate cubulete, ardeiul iute curatat de seminte si tocat marunt.
Se adauga ouale, se amesteca bine cu o furculita pana se incorporeaza toate ingredientele, se formeaza chiftelute, se aplatizeaza si se trec prin faina. Se prajesc in ulei incins, se scot cu o spumiera si se pun pe un servet absorbant. Se servesc calde sau reci pe pat de salata verde.
Chiftelute cu peste
Pofta buna!