Chifteluţe picante cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute picante cu orez din: ceapa, usturoi, patrunjel, carne tocata, galbenus, sare, piper, boai de ardei iute, orez, pesmet si ulei.
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 3 crenguţe de pătrunjel
- 100 g de amestec de carne tocată
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
- 1/2 de linguriţă de boia de ardei iute
- 1/2 de pachet de orez cu bobul lung
- cca. 1 lingură de pesmet
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi pătrunjelul, curăţaţi-l şi tocaţi-l mărunt. Puneţi totul într-un castron împreună cu gălbenuşul, carnea tocată, sarea, piperul şi boiaua de ardei, apoi amestecaţi bine.
Adăugaţi orezul, frământaţi în continuare şi condimentaţi. La final, adăugaţi pesmetul, până când obţineţi un amestec omogen.
Cu mâinile umede formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le cca. 10 minute în grăsimea încinsă, până capătă o culoare maronie. Dacă doriţi, serviţi-le cu sos asiatic.
Chifteluţe picante cu orez
Poftă bună!