Chiftelute picante pe pat de legume in stil oriental

Printeaza

O reteta de chiftelute picanta cu morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, carne tocata de vita, ou, putin coriandru si chimen pe pat de legume in stil oriental.

Ingrediente:  Chiftelute picante pe pat de legume in stil oriental

chifteluţe:

  • 1 chiflă veche de 1 zi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de ustu­roi
  • 1/2 legătură pătunjel
  • 500 g carne tocată, de vită
  • 1 ou
  • câte 1 vârf de cuţit de coriandru şi chimen
  • 2 linguri ulei

Legume:

  • 500 g ardei de diferite culori
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă oregano
  • 100 ml supă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în apă rece. Curăţaţi morcovul, apoi daţi-l pe răzătoarea mai mare. Tăiaţi ceapa cuburi şi ustu­roiul rondele. Tocaţi pătrunjelul.

Frământaţi carnea tocată cu morcovul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, oul, chifla stoarsă şi mirodeniile. Cu mâinile umede, formaţi chifteluţe. Prăjiţi-le în ulei cca. 10 minute, apoi păstraţi-le calde. Pregătiţi legumele, tăiaţi ardeiul şi roşiile bucăţi.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori, încingeţi uleiul de măsline şi căliţi ardeiul şi ceapa cca. 5 minute. Adăugaţi roşiile şi fierbeţi-le înăbuşit.

Adăugaţi oregano, tur­naţi supa şi fierbeţi totul până când supa aproape s-a evaporat. Condimentaţi le­gumele şi serviţi-le alături de chiftele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.