Chiftelute picante pe pat de legume in stil oriental
PrinteazaO reteta de chiftelute picanta cu morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, carne tocata de vita, ou, putin coriandru si chimen pe pat de legume in stil oriental.
chifteluţe:
- 1 chiflă veche de 1 zi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 legătură pătunjel
- 500 g carne tocată, de vită
- 1 ou
- câte 1 vârf de cuţit de coriandru şi chimen
- 2 linguri ulei
Legume:
- 500 g ardei de diferite culori
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano
- 100 ml supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla în apă rece. Curăţaţi morcovul, apoi daţi-l pe răzătoarea mai mare. Tăiaţi ceapa cuburi şi usturoiul rondele. Tocaţi pătrunjelul.
Frământaţi carnea tocată cu morcovul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, oul, chifla stoarsă şi mirodeniile. Cu mâinile umede, formaţi chifteluţe. Prăjiţi-le în ulei cca. 10 minute, apoi păstraţi-le calde. Pregătiţi legumele, tăiaţi ardeiul şi roşiile bucăţi.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori, încingeţi uleiul de măsline şi căliţi ardeiul şi ceapa cca. 5 minute. Adăugaţi roşiile şi fierbeţi-le înăbuşit.
Adăugaţi oregano, turnaţi supa şi fierbeţi totul până când supa aproape s-a evaporat. Condimentaţi legumele şi serviţi-le alături de chiftele.
Poftă bună!