Chiftelute picante

Printeaza

Chiftelute picante

Chiftelute picante

Ingrediente:

  • 2 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 cutie roşii (850 ml)
  • 400 g amestec de carne tocată
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan proaspăt ras
  • 1 linguriţă verdeaţă mediteraneană
  • sare, piper
  • boia iute
  • zahăr

Preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le cubuleţe şi căliţi-le în uleiul încins. Puneţi deoparte o jumătate din cantitatea călită. Pentru sos, adăugaţi roşiile împreună cu apa lor în restul de ceapă şi usturoi din tigaie şi lăsaţi totul să fiarbă circa 30 min., fără capac.

Frământaţi carnea tocată împreună cu amestecul de ceapă şi usturoi păstrat deoparte, pesmetul, oul, parmezanul şi verdeaţa. Condimentaţi amestecul cu sare, piper şi boia. Formaţi chifteluţe cu mâinile umede şi prăjiţi-le circa 10 minute.

Condimentaţi sosul de roşii cu sare, piper, zahăr şi boia de ardei, serviţi-l alături de chifteluţe şi ornaţi totul cu rozmarin. Pentru garnitură, preparaţi paste late.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cred ca am pus cam multa boia, dar au iesit niste chiftelute foarte gustoase. Recomand reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.