Rețeta Savuroasă de Clătite cu Urzici din: urzici proaspete, faina, oua, lapte, sare, ulei, iaurt. Clătitele cu urzici sunt un deliciu sănătos, care îmbină măiestria bucătăriei tradiționale cu aromele naturale ale naturii. Aceste clătite sărate, pregătite din făină, lapte și ouă, sunt completate de frunzele proaspete de urzici pentru un gust inconfundabil. Ingrediente: 200 g […]
Chiftelute de porc si ansoa
PrinteazaChiftelute de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, vin rosu, zahar si patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc tocata
- 6 fileuri de ansoa, tocate marunt
- 1 lingurita de oregano
- 1⁄2 lingurita sare cu telina
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 40 g pesmet
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata
- 8 mini carnaciori chorizo, taiati jumatati
- 2 linguri pasta de tomate
- 250 ml vin rosu sec
- 1 lingurita zahar
- o legatura patrunjel verde, tocat
Mod de preparare:
Amesteca carnea de porc, fileurile de ansoa, oregano, sarea cu telina, usturoiul si pesmetul; modeleaza 20 chiftelute.
Incinge 2 linguri ulei intr-o tigaie, apoi prajeste chiftelutele la foc potrivit pana se rumenesc uniform. Scoate-le pe un platou.
Adauga uleiul ramas si caleste ceapa si chorizo pana se inmoaie ceapa. Incorporeaza pasta de tomate si fierbe 1 min.
Adauga vinul si zaharul si lasa sa dea in clocot. Pune chiftelutele in oala, cu 6 linguri de apa clocotita, acopera cu capac si fierbe 15-20 min.
Pune patrunjel si serveste
Chiftelute de porc si ansoa
Pofta buna!
Rețeta Savuroasă de Clătite cu Urzici