Chiftelute de porc in sos de rosii si ardei
PrinteazaChiftelute de porc in sos de rosii si ardei din: carne tocată de porc sau amestec, usturoi, oua, patrunjel, chifla veche de-o zi, sare, piper alb măcinat, ceapă, gogoşar sau ardei capia, ulei, rosii, zahăr, rozmarin, boia de ardei iute.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată de porc sau amestec
- 3 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 1 legătură frunze de pătrunjei
- 1 chiflă veche de-o zi
- sare, piper alb măcinat
Pentru sos:
- 1 ceapă
- 1 gogoşar sau 2 ardei capia mai mici
- 2 linguri ulei
- 3 roşii de dimensiune medie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 fir de rozmarin sare
- boia de ardei iute
Mod de preparare:
Tai chifla în felii şi o înmoi în apă rece. Cureţi usturoiul. Toci carnea şi o amesteci cu sare, piper, usturoiul zdrobit, ouăle, chifla bine stoarsă şi pătrunjel fin tocat.
Cu mâna umedă, modelezi sfere de mărimea unei nuci, pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 20-25 de minute.
Pentru sos, toci fin ceapa şi gogoşarul şi le căleşti în uleiul încins, amestecând. Când legumele se înmoaie, adaugi roşiile decojite, tăiate cubuleţe şi crenguţa de rozmarin fie întreagă, fie numai frunzuliţele.
Un sos mai viu colorat îţi iese'”dacă, în loc de ceapa uscată, adaugi câteva fire de ceapă şi usturoi verde.
Laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul, iar spre sfârşit pui zahărul, sare, boia şi piper după preferinţă. Pui chiftelele în sosul de tomate şi le laşi să mai fiarbă 1-2 minute, la foc mediu.
Stingi focul, acoperi vasul cu un capac şi le laşi să stea astfel încă 10-15 minute, ca să capete aroma plăcută a sosului.
Serveşti chifteluţele ca atare sau lângă o garnitură la alegere, de piure de cartofi, piure de linte sau de un mix de legume înăbuşite.
Chiftelute de porc in sos de rosii si ardei
Pofta buna!