Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere

Printeaza

O reteta de chiftelute de porc si vita cu sos de capere din: muschi de vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere.

Ingrediente:Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere

  • 300 g muschi de vita
  • 300 g file de porc
  • 50 g fileuri de ansoa din conserva, scurse de ulei, zvantate si taiate fin, optional
  • 30 g pesmet
  • 1 ou batut
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 6 linguri patrunjel proaspat, tocat fin
  • Piper negru

pentru sos:

  • 425 ml bulion de pui sau de vita
  • 150 ml vin alb sec
  • 150 g iaurt degresat
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri capere proaspete sau din conserva, scurse

 

Mod de preparare:

Se indeparteaza portiunile de grasime, membranele si zgarciurile de pe carnea de vita si de porc. Carnea astfel aranjata se taie pe lungime in fasii subtiri, iar acestea la randul lor se taie in cubulete.

Tocata la masina, carnea se transforma in pasta; pentru a-i mentine suculenta este indicat ca aceasta sa fie tocata de mana. Se ia cate un cutit mare, bine ascutit, in fiecare mana, apoi cu miscari ritmice, de ridicare-coborare, se toaca. Carnea se intoarce cu lama cutitului si se continua pana se obtine o tocatura cat mai fina.

Intr-un castron mare se combina carnea tocata, ansoa, optional, pesmetul, oul, coaja de lamaie si 5 linguri de patrunjel tocat. Se adauga doar piper, intrucat fileurile de ansoa sunt sarate.

Se formeaza 20 de chiftelute de marimea unei nuci mari. Se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se lasa la rece o ora pentru a se dezvolta aromele.  Pentru prepararea sosului, se toarna vinul si bulionul de carne intr-o cratita mare, o tigaie, ori un tuci si se dau intr-un clocot, apoi se micsoreaza flacara.

Se adauga chiftelutele si se lasa sa fiarba descoperite 20 de minute, intorcandu-le de cateva ori cu o paleta. Nu este indicat ca sosul sa clocoteasca puternic pentru ca astfel chiftelele s-ar putea rupe. Dupa ce au fiert, se scot din vas cu ajutorul unei spumiere. Se lasa sa se scurga pe un servetel, apoi se tin la cald.

Se pun iaurtul si faina intr-un castronas si se amesteca bine. Se toarna apoi treptat in bulionul care fierbe inabusit. Se mareste intensitatea focului si se amesteca in continuare pana cand sosul incepe sa fiarba, moment in care se reduce flacara, se adauga caperele si se lasa sa fiarba inabusit inca 3 minute.

Se asezoneaza sosul cu piper, se toarna peste chiftelute, se presara patrunjel si se serveste.

Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere

Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.