Chiftelute de porc
PrinteazaO reteta de chiftelute de porc din: paine, supa de care, carne de porc, ou chimen, rozmarin, usturoi, sare si ulei.
- 4 felii paine
- 100 ml supa de carne rece
- 500 g carne de porc tocata
- 1 ou
- 1 praf chimen macinat
- 1 praf rozmarin macinat
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se taie cuburi painea si se inmoaie in supa. Se faramiteaza apoi si se framanta impreuna cu carnea tocata, ou, mirodenii, usturoi si sare. Se modeleaza circa 12 chiftelute, cu mainile umede si se ung cu ulei pe ambele fete. Se lasa sa se marineaza la frigider 30 de minute.
Intre timp, se incinge gratarul cu carbuni. Se asaza chiftelutele pe gratar si se frig circa 12 minute pe ambele fete la foc mijlociu. Se servesc cu salata de legume, sos de iaurt sau sos remoulade.
Chiftelute de porc
Pofta buna!