Chiftelute de porumb cu ton

Printeaza

Chiftelute de porumb cu ton din: porumb, oua, faina, ton in ulei, busuioc, patrunjel, oregano, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 400 g porumb congelat sau din conserva
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 1 conserva de ton in ulei
  • cateva frunze de busuioc si patrunjel
  • 1 lingurita oregano uscat maruntit sau 1 1/2 lingurita oregano proaspat tocat
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Dacă foloseşti porumb congelat sau proaspăt, îl fierbi, îl scurgi şi îl răceşti sub jet de apă rece.

Cureţi boabele de porumb fiert de pe ştiulete. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le dai pe răzătoarea mică. Speli oregano şi pătrunjelul şi le toci mărunt.

Amesteci într-un castron porumbul, tonul scurs, ceapa, usturoiul, verdeţurile, ouăle, făina, sare şi piper după gust.

Incingi uleiul într-o tigaie mică, înmoi o lingură în acest ulei şi iei cantităţi mici de compoziţie, pe care le prăjeşti la foc mediu, lăsând spaţiu între ele, în tigaie.

Le scoţi pe un prosop absorbant şi le serveşti calde.

 

Chiftelute de porumb cu ton

Chiftelute_de_porumb_cu_ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.