Chiftelute prajite cu garnitura de cartofi
PrinteazaChiftelute prajite cu garnitura de cartofi din: carne de curcan, ceapa de porc, ceapa, oua, cartofi, praz, marar, patrunjel, sare, piper, paine, ulei, faina.
- 500 g carne de curcan
- 500 g ceafa de porc
- 2 cepe
- 2 oua
- 3 cartofi
- 1 praz (numai partea alba)
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 300 g paine alba, inmuiata in lapte
- ulei, pentru prajit
- faina
Mod de preparare:
Speli si toci carnea. Cureti cartofii, ii speli si ii dai prin razatoare, apoi ii lasi la scurs. Cureti ceapa, o speli si o toci, la fel procedezi si cu prazul. Storci bine painea inmuiata si cartofii rasi si ii pui in tocatura. Toci mararul si patrunjelul, spargi ouale si le pui in carne.
Amesteci ingredietele cu mana si potrivesti de sare si piper. Incingi ulei intr-un vas, formezi chiftelute, le dai prin faina si le prajesti pana devin aurii. Le poti servi cu garnitura de cartofi si cu muratui, decorate cu marar tocat.
Chiftelute prajite cu garnitura de cartofi
Pofta buna!