Chiftelute de praz cu smantana

Printeaza

Chiftelute de praz cu smantana

Ingrediente:

  • 1 kg. praz nu prea gros
  • 2 l apa
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri brinza burduf rasa
  • 1 lingura unt (margarina)
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceasca smintina
  • sare

 

Mod de preparare:

Chiftelute de praz cu smantana: curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote.

scurge bine si se trece prin masina de tocat carne. Se sdauga ouale puse pe rind, brinza, untul, sarea, faina.

Compozitia va fi ca o ciulama groasa. Se incinge ulei intr-o tigaie adinca si se ia cu lingura din compozitie si i se da drumul in baia de ulei.

rumenesc chiftelute pe o parte si pe cealalta. Se aseaza intr-o forma pentru gratin.

toarna deasupra smintina amestecata cu o lingurita de faina si se presara brinza rasa.

dau jumate de ora la cuptor. Se serveste in forma cu smintina deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie.   Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]

Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton

Oua Umplute cu Crema de Avocado și Ton din: oua, avocado, suc de lamaie, ton, maioneza, usturoi, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 1 avocado matur 1 conservă de ton în apă (aproximativ 150g) 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors 2 linguri de maioneză 1 cățel de usturoi, zdrobit […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.