Chiftelute pufoase cu spanac
PrinteazaChiftelute pufoase cu spanac din: spanac, telemea, carne de pui, usturoi, pesmet, oua.
- 450 g spanac congelat
- 150 g telemea de vacă
- 150 g telemea de capră
- 450 g carne de pui tocată
- 2 linguri pesmet
- 1-2 căţei de usturoi, opţional
- 6 ouă
- susan
- făină
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
- salată verde
- ridichi
Mod de preparare:
Opăreşti spanacul în apă cu sare câteva minute şi îl laşi la scurs. Il tai mărunt, il amesteci cu cele 2 tipuri de telemea rase, carnea, ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, sare şi piper, după gust.
Omogenizezi compoziţia şi formezi chifteluţele. Jumătate din ele le dai prin făină, iar pe celelalte le treci prin susan. Le prăjeşti m ulei încins, la foc mic spre mediu, până devin aurii.
Le serveşti pe pat de salată verde, alături de ridichi.
Pofta buna!