Chiftele de pui in sos picant din: carne tocata de pui, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, cartof, ou, rosii, ardei rosii, sare, piper, ulei, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 legatura pătrunjel 1 legatura mărar 2 cepe mijlocii 2-3 căţei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 roşii mari 2 ardei roşii […]
Chiftelute de pui in crusta de susan
PrinteazaChiftelute de pui in crusta de susan din: piept de pui, franzela, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, marar, seminte de susan, ulei, piper, boia, sare.
- 400 g piept de pui
- 50 g franzelă
- 50 g ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 ou
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură de mărar
- 100 g seminţe de susan
- 200 ml ulei
- 2 g piper
- 2 g boia
- 20 g sare
Mod de preparare:
Treci carnea de două ori prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată în apă rece şi stoarsă bine.
Peste carne adaugi oul crud, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, usturoiul, piperul, boiaua şi sarea, apoi le amesteci bine.
Iei câte o linguriţă cu vârf din compoziţie şi formezi chifteluţe rotunde, pe care le treci prin susan.
Infierbânţi tigaia fără grăsime, timp de 3-4 minute, la foc mijlociu, adaugi apoi uleiul şi imediat aşezi chiftelele una lângă alta, câte încap, neînghesuite.
Le rumeneşti timp de 10 minute pe o parte, apoi le întorci.
Păstrezi chiftelele calde, pe un vas cu apă fierbinte, acoperite.
Serveşti chiftelele calde, cu garnitură de legume, piure sau urzici.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de pui cu ardei
Chiftele de pui cu ardei din: carne de pui, cartofi, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 500 g carne de pui sare piper 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 fir de ceapă verde 1 fir usturoi verde Mod de preparare: Cartofii se zdrobesc cu furculiţa, se adaugă carne de pui tocată, 1 […]
Pofta buna!