Chifteluţe de pui picante
PrinteazaChifteluţe de pui picante din: carne de pui, ceapa, ardei iute, ardei gras, usturoi, ghimbir, coriandru, scortisoara, nucsoara, migdale, ou, apa, malai, sos de rosii, sare, piper, ulei, patrunjel, gogonele, rosii.
- 500 g carne de pui
- o ceapa
- un ardei iute
- un ardei gras
- usturoi
- ghimbir
- coriandru
- 2 g scortisoara
- 1 g nucsoara
- 50 g migdale
- un ou
- 500 ml apa
- 150 g malai
- 300 ml sos de rosii
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
- gogonele
- rosii
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.
Se pune într-un bol cu ceapa, ardeiul gras şi ardeiul iute tocate mărunt, o lingură cu coriandru tocat, scorţişoara şi nucşoara.
Se presară migdalele măcinate sau tocate, o linguriţă cu ghimbir ras, sare şi piper.
Se adaugă oul, pătrunjel tocat şi se amestecă totul până se obţine o compoziţie omogenă.
Se formează chifteluţe, se prăjesc în uleiul încins şi se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante.
Intr-o oală se fierbe apa cu o linguriţă cu sare, se presară puţin mălai şi se lasă să dea în clocot.
Se adaugă restul de mălai şi se ţine pe foc până a fiert mălaiul şi s-a umflat.
Se adaugă puţin piper şi două linguri cu ulei, se amestecă, apoi se pune în boluri.
Se lasă să se răcească puţin şi se serveşte alături de chifteluţele calde stropite cu sos de roşii.
Chiftelutele se mai pot servi cu salata de gogonele sau cu rosii coapte pe gratar.
Chifteluţe de pui picante
Pofta buna!