Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere
PrinteazaChiftelute de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua, unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie.
- 500 g piept de pui
- 1 ceapa
- 3 felii paine
- 1 pahar lapte
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- faina
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 200 g cascaval
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 2 linguri unt
- 1 praf nucsoara
- 3 capere (optional)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se adaugă ceapa dată pe răză-toarea mare, ouăle, usturoiul pisat, sare, piper, după gust, şi se amestecă compoziţia foarte bine.
Se formează chifteluţe rotunde şi se dau prin făină. Se prăjesc în ulei încins.
Caşcavalul se rade şi se amestecă cu laptele, untul moale şi ouaăle. Se pune sosul pe; foc şi se amestecă countinuu. Nu se lasă să fiarbă.
Se condimentează cu sare, piper, zeama de lămâie şi cu nucşoară. Chifteluţele se servesc cu sosul de caşcaval şi cu capere tocate deasupra (opţional).
Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere
Pofta buna!