Chiftelute de pui cu sos curry

Printeaza

Chiftelute de pui cu sos curry din: pui, pesmet, usturoi, ghimbir, ou, sare, piper, piper cayenne, coriandru, ulei de masline, pasta de curry, lapte de cocos, sos sriracha, suc de limeta.

Ingrediente pentru chiftele:

  • 480gr carne de pui, tocata
  • ½ ceașca pesmet
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 1 lingurita ghimbir, tocat
  • 1 ou
  • ⅛ lingurița sare
  • ⅛ linguriță piper
  • ⅛ lingurița piper cayenne
  • 1 lingura coriandru, tocat

Ingrediente sos:

  • ½ lingura ulei de măsline
  • 1 linguriță ghimbir, ras
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 2 linguri de pasta de curry
  • ¾ ceașca lapte de cocos
  • 1 lingurita sos sriracha
  • ⅛ linguriță piper
  • ⅛ lingurița sare
  • ⅛ lingurița piper cayenne
  • 1 lingura coriandru, tocat
  • 1 lingura suc de limeta

 

Mod de preparare:

Chiftelute de pui cu sos curry: Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti cu ulei o tava.

Într-un castron mare adăugați toate ingredientele pentru chiftele.

Se amestecă pentru a se combina. Formati 12 chifte de dimensiuni egale. Asezati-le in tava si dati la cuptor timp de 15-20 de minute, intorcand la jumatatea timpului.

Intre timp, pregatiti sosul, incălziți uleiul într-o cratiță mică la foc mediu. Adaugati usturoi si ghimbir si gatiti timp de 1 minut. Adăugați pasta de curry și gătiți pentru inca un minut.

Se adauga laptele de cocos și continuati să amestecati până se îngroașă. Opriti focul, se adauga sriracha, piper, sare, piper cayenne, suc de lime si coriandru.

După ce ați terminat, luați chiftele din cuptor și incorporati în sos.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.