Chiftelute cu rosii si masline
PrinteazaChiftelute cu rosii si masline din: carne tocata, ou, ceapa, ulei, rosii, masline, foi de dafin, cimbru, maghiran, ulei, sare, piper.
- 600 g carne tocata (amestec vita porc)
- 1 ou
- 2 cepe potrivite
- 2-3 linguri de ulei
- 400 g rosii mici
- 150 g masline
- 2 foi de dafin
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 4-5 fire maghiran verde
- 200 ml ulei (pentru prajit)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă bine carnea tocată cu oul şi cu o ceapă tăiată cât mai mărunt sau dată prin maşina de tocat. Adaugă cimbrul uscat şi potriveşte de sare şi piper.
Formează cu palmele umezite mici chifteluţe, tăvăleşte-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei până ce se rumenesc frumos.
Scoate-le din ulei, scurge-le bine şi pune-le pe şerveţele absorbante. Prăjeşte în 3-4 linguri de ulei, ceapa rămasă, tocată mărunt. Şi, când s-a rumenit, adaugă roşiile, măslinele, vinul şi măghiranul tocat mărunt.
Pune în cratiţă şi chifteluţele prăjite, adaugă o ceşcuţă de apă, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic 30 de minute. Serveşte chifteluţele fierbinţi, cu roşii şi măsline, şi stropeşte totul cu sosul format în cratiţă.
Opţional, se pot servi cu smântână.
Chiftelute cu rosii si masline
Pofta buna!