Chiftelute siriene cu susan
PrinteazaChiftelute siriene cu susan din: morcovi, orez, usturoi, carne de miel tocata, oua, sare, piper, chimen, coriandru, seminte de susan, ulei, smantana, iaurt, harissa, roinita.
- 250 g morcovi
- 150 g orez
- 1 căţel de usturoi
- 750 g carne de miel tocată
- 2 ouă
- sare
- piper
- 1 linguriţă de chimen
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- 100 g seminţe de susan albe şi negre
- 125 ml ulei
- 150 ml smântână
- 150 g iaurt natur
- 1/2 linguriţă de harissa (pastă iute, condimentată)
- 1 linguriţă de frunze proaspăt tocate de roiniţă (melisă)
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc în apă clocotită.
Se fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se curăţă usturoiul şi se toacă. Se amestecă carnea tocată de miel cu morcovul, orezul, usturoiul şi cu ouăle, apoi se condimentează cu sare, piper, chimen şi coriandru, după gust.
Din amestec se formează chifteluţe, care se trec apoi prin susan.
Se încinge într-o tigaie mare uleiul şi se prăjesc chifteluţele pe toate părţile.
După ce se scot din tigaie, chifteluţele se lasă la scurs pe prosop de hârtie.
Se arfiestecă smântână cu iaurtul şi cu condimentele, apoi se adaugă frunzuliţele de roiniţă.
Chifteluţele de susan se servesc împreună cu sosul şi cu lipie.
Pofta buna!