Chiftelute cu soia si ciuperci
PrinteazaChiftelute cu soia si ciuperci din: granule de soia, ciuperci, usturoi, cartofi, morcovi, pesmet, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 200g granule de soia
- 300g ciuperci
- 2-3 catei usturoi
- 2 cartofi fierti
- 2 morcovi fierti
- 1 lingura pesmet
- 1 legatura patrunjel
- ulei pentru prajit
- sare, piper
Preparare:
Granulele de soia se fierb conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se scurg şi se taie cubuleţe.
Se amestecă granulele de soia cu ciupercile, cartofii fierţi daţi pe râzătoare şi morcovii fierţi, tăiaţi cubuleţe.
Se condimentează cu sare, piper şi usturoi pisat, apoi se adaugă o lingură de pesmet şi pătrunjel verde tocat.
Se formează chiftele, se dau prin făină, se scutură între palme de surplusul de făină şi se prăjesc în ulei încins. Se lasă la scurs pe o hârtie absobantă şi se servesc cu salate de sezon.
Chiftelute cu soia si ciuperci
Pofta buna!
Asta-i reteta de post, nu-i asa?
Sunt cele mai gustoase chiftelute
O reteta simpla de chiftelute din soia.
Ingrediente:
800 g soia felii
2 cartofi
1 morcov
1 ceapa
2 felii paine
2 oua
patrunjel
sare
piper
pesmet
4 catei de usturoi
3 linguri faina
ulei
Mod de preparare:
Soia felii se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurge, se lasa sa se racesca si impreuna cu morcovul, si ceapa toate curatate se dau prin masina de tocat carne.
Se adauga painea inmuiata in apa calduta si stoarsa, sare, piper, usturoiul pisat, pesmetul, ouale si se omogenizeaza bine.
Din compozitia obtinuta se fac chiftelute cu mainile ude,se dau prin faina si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe un servetelet sa absoarba uleiul in exces.
Se pot servi ca atare sau cu sos de rosii.