Chiftelute cu somon si salata de castraveti

Printeaza

Chiftelute cu somon si salata de castraveti din: somon, ou, lamaie, marar, seminte de mustar, pesmet, castravete, otet balsamic, zahar, sare, iaurt.

Ingrediente:

  • 300 g file de somon, tăiat în cubuleţe
  • 1 ou mediu, bătut uşor
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie
  • 1 lingură cu mărar tăiat mărunt
  • câte 1/2 linguriţă cu seminţe de muştar galbene şi negre
  • 50 g pesmet alb, proaspăt

Pentru salata:

  • castravete, feliat
  • 3 linguri cu oţet balsamic
  • 2linguriţe cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3linguri cu iaurt
  • 1 lingură cu mărar tăiat mărunt

 

Mod de preparare Chiftelute cu somon si salata de castraveti:

Intr-un castron mare, amestecă somonul cu oul, coaja şi sucul de lămâie, mărarul, seminţele de muştar şi pesmetul. Asezonează bine.

Formează chifteluţe cu diametrul de 6 cm şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru a pregăti salata, pune feliile de castravete într-un castron şi stropeşte-le cu oţet, zahăr şi sare. Acoperă castronul cu folie şi lasă-l la rece 1-2 ore.

Inainte de a servi, încălzeşte cuptorul la 200°C. Coace chifteluţele 3-4 minute, până s-au pătruns suficient şi au devenit aurii.

Scoate salata din frigider şi pune deasupra iaurtul şi mărarul.

Serveşte chifteluţele cu salată de castraveţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.