Chiftele Aromate cu Oregano din: carne, ceapa, usturoi, oregano, sare, piper, ulei. Chiftelele cu oregano sunt o delicatesă culinară care combină măiestria bucătarului cu aroma bogată a acestui condiment mediteranean. Aceste chiftele pot fi preparate atât din carne, cât și din ingrediente vegetariene, oferindu-vă o varietate de opțiuni. Fie că le serviți cu sos de […]
Chiftelute cu sos arrabiata
PrinteazaChiftelute cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc, pasta fainoase si parmezan.
- 400 g carne de vita tocata
- 2 lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru)
- 30 g pesmet
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 4 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ardei rosu iute, tocat marunt
- 125 ml vin alb
- 2 lingurite oregano proaspat sau 1 lingurita uscat
- 400 g rosii in conserva
- 200 g rosii proaspete
- 4 ramurele de busuioc proaspat
- 350 g paste fainoase (tagliatelle)
- 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Amesteca carnea, ierburile aromate, pesmetul si ceapa, asezoneaza si modeleaza 20 chiftelute.
Incinge 2 linguri ulei intr-o tigaie, prajeste chiftelele 5 min, apoi scoate-le.
Incinge uleiul ramas intr-o alta cratita, adauga usturoiul si ardeiul iute si caleste 1 min.
Adauga vinul si fierbe pana scade la jumatate. Adauga oregano, busuiocul si rosiile, lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 15 min.
Adauga chiftelutele si fierbe inca 5 min.
Fierbe pastele, scurge si serveste cu chiftele si parmezan.
Chiftelute cu sos arrabiata
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele Aromate cu Oregano
Pofta buna!