Chiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi.
Ingrediente:
1 piept de pui
1 ou 1 morcov mic
1 ceapă mică
1 lingură pătrunjel verde tocat
sare
piper
Pentru sos:
1 cană lapte
100 g caşcaval
1 linguriţă unt
1 linguriţă făină
1/2 linguriţă chimen
sare
piper
Pentru garnitură:
500 g cartofi
Mod de preparare:
Pregăteşti chifteluţele aşa: Amesteci carnea tocată cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pentru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.
Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare.
Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii.
Pui vasul pe foc mic şi dai amestecul în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper.
Pregăteşti garnitura aşa: Speli bine cartofii noi, îi fierbi în apă cu sare şi îi serveşti drept garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caşcaval.
Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.