Chifteluţe cu sos de ciuperci

Printeaza

Chifteluţe cu sos de ciuperci din: carne de porc, oua, paine, morcovi, ceapa, varza rosie, ciuperci, ardei capia, smantana, otet de mere, ceapa rosie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc
  • două ouă
  • două felii de pâine
  • doi morcovi
  • o ceapă albă
  • o varză roşie mică
  • 500 g ciuperci
  • un ardei capia
  • 200 ml smântână
  • 50 ml oţet de mere
  • o ceapă roşie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ardei iute
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Pâinea se înmoaie în apă rece, se stoarce şi se pune într-un bol.

Se adaugă ceapa albă tocată mărunt, pătrunjel tocat, carnea de porc tocată, sare şi piper.

Se adaugă ouăle, se ames­tecă, se formează chifteluţe rotunde şi se prăjesc.

Se scot cu spumiera pe un şervet absorbant, apoi se pun într-un bol şi se păstrează la cald.

Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se spală.

O mică parte se taie felii şi se păstrează la rece, iar restul se taie mărunt. Se călesc în puţin ulei, se condimentează şi se scurg.

Se pun într-un bol, se adaugă smântână, sare, piper şi pătrun­jel.

Se pasează cu un blender şi sosul obţinut se introduce la rece. Varza se toacă fideluţă, morcovii felii subţiri, ardeiul feliat şi ceapa roşie peştişori.

Se adaugă oţetul, puţin ulei, sare, piper şi pătrunjel şi se amestecă.

Se serveşte alături de chifteluţele calde şi sosul de ciu­perci.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Reteta zilei: Chiftele de couscous

Chiftele de couscous din: couscous, lamaie, patrunjel, sare, piper, oua, ulei de masline. Ingrediente:  2 cesti couscous fiert 1 lingura suc de lămâie 1 lingură coaja de lămâie ½ lingură de patrunjel tocat 1 lingurita sare ¼ linguriță piper 1 ou ⅓ ceasca ulei de măsline   Mod de preparare: Într-un blender combinati toate ingredientele, […]

Chiftele de naut cu sos

Chiftele de naut cu sos

Chiftele de naut cu sos din: naut, patrunjel, usturoi, ceapa, chimion, coriandru, turmeric, pudra de ardei iute, praf de copt, ulei, vin alb, dafin,telina, morcovi, sparanghel, ridichi, fasole verde, rodie, caju, seminte de susan, rosii, usturoi, zahar brun, sirop de agave.   Ingrediente:  200 g de năut uscat 25 g de pătrunjel, frunzele culese, iar […]

Chiftele de post cu linte

Chiftele de post cu linte

Chiftele de post cu linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata. Ingrediente: 250 g linte 1 felie de pâine 1 ceapă sare piper 1 lingură făină 2-3 linguri ulei usturoi 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel verdeaţă   Mod de preparare: Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Sorina Apetroiei

    O sa incerc reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.