Chiftelute cu sos de hrean
PrinteazaChiftelute cu sos de hrean din: carne de porc, grasime de porc, frunze de salvie, paine, sare, piper, coriandru, hrean, faina si smantana.
- 600 g carne de porc
- 100 g grasime de porc
- 1 legatura frunze de salvie
- 1 felie de paine inmuiata
- sare
- piper
- coriandru macinat
- ulei pentru prajit
sos:
- 1 lingura hrean ras
- 1 lingura faina
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Treceţi carnea şi grăsimea prin maşina de tocat.
Adăugaţi pâinea înmuiată, bine stoarsă, frunzele tocate de salvie, sare, piper şi coriandru proaspăt măcinat.
Amestecaţi bine ingredientele şi formaţi chifteluţele.
Prăjiţi-le în ulei şi scoateţi-le pe şerveţele pentru a elimina grăsimea de prisos.
Amestecaţi hreanul cu smântână şi făina şi fierbeţi amestecul 10 minute.
Pofta buna!