Chiftelute in sos de mazare si smantana
PrinteazaChiftelute in sos de mazare si smantana din: ceapă, ulei, carne tocată (de porc sau de vită), paine, lapte, oua, usturoi, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, mazăre verde, cepe franţuzeşti, unt topit, faina, supă de legume, smantana.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 400 g carne tocată (de porc sau de vită)
- 3 felii pâine
- 4 linguri lapte
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi pisat
- sare
- piper
- 4 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri făină
- ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- 500 g mazăre verde
- 2 cepe franţuzeşti
- 2 linguri unt topit
- 1,5 linguri făină
- 400 ml supă de legume
- 150 ml smântână
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi se căleşte în ulei până ce devine translucidă; se scoate, se lasă să se răcească şi se frământă cu carnea tocată.
Se fărâmiţează pâinea, se înmoaie în lapte şi se adaugă la compoziţia de carne.
Se adaugă şi ou, usturoi, sare, piper şi 1 lingură pătrunjel tocat; se frământă bine, adă ugând eventual pesmet. Se acoperă vasul cu folie şi se lasă să se odihnească la frigider 30 min.
Pentru sos, se opăreşte mazărea în apă clocotită cca 4 min. Se scurge.
Se toacă ceapa franţuzească şi se căleşte puţin în unt. Se pudrează cu făină şi se amestecă.
Se stinge cu supa şi se amestecă în continuare pe foc; se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă 20 min.
Se modelează biluţe din compoziţia de carne, se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei nu prea încins, cca 12 min.
Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se adaugă la sos 400 g mazăre şi restul de pătrunjel; se pasează.
Se adaugă smântână şi se dă în clocot.
Se adaugă apoi restul de mazăre şi se potriveşte de sare şi piper.
Sosul se serveşte cu chifteluţe.
Chiftelute in sos de mazare si smantana
Pofta buna!