Chiftelute in sos de rosii cu orez
PrinteazaO reteta de chiftelute in sos de rosii cu carne de vita tocata, usturoi, ou, ceapa, seminte de chimen macinate, sos de rosii, orez, ulei, sare si piper.
Poate te itnereseaza si :
- Chiftele de vita cu sos de rosii
- Chiftele cu sos de rosii si paste
- Chiftele în sos de roşii cu busuioc
- Chiftele de curcan in sos de rosii
- Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii
- 500 g carne de vita tocata
- 4 catei de usturoi
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1 lingura cu seminte de chimen macinate
pentru sos:
- 500 ml sos de rosii
- 1 ceapa
- 2 linguri cu orez
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteca bine carne cu usturoiul zdrobit, ceapa tocata fin si oul batut cu un praf de sare si piper. Condimenteaza cu putin chimen macinat.
Amesteca bine, dupa care modeleaza mici chiftele, apoi prajeste-le in ulei incins.
Intre timp, fierbe orezul în apă cu sare. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă orezul fiert şi stinge cu sosul de roşii.
Pune în sos chifteluţele prăjite şi lasă la cuptor să dea în câteva clocote. Serveşte cu puţină verdeaţă deasupra şi smântână.
Chiftelute in sos de rosii cu orez
Poftă bună!
Imi place reteta de chiftele