Chiftelute cu sos de rosii si usturoi
PrinteazaChiftelute cu sos de rosii si usturoi din: carne tocată, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pastă de roşii, ceapă, usturoi.
Ingrediente:
- 450 g carne tocată
- o ceapă
- o legătură pătrunjel
- un ou
- ulei pentru prăjit
- 3 linguri făină
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 2 roşii bine coapte
- 3 linguri pastă de roşii
- o ceapă
- 2 căţei usturoi
- o lingură ulei
Mod de preparare:
Carnea se amestecă bine cu oul, ceapa tocată, pătrunjelul, sare şi piper.
Apoi, cu mâna uşor umezită, se formează chiftelele care se trec prin făină. Se pun la prăjit cât să fie usor rumene si apoi se scot.
Pentru sos, ceapa tocată mărunt si usturoiul se pun la călit.
Când se înmoaie, se pun roşiile fără pieliţă la călit si se lasă 1 -2 minute. Apoi, se pune pasta de roşii cu putină apă.
Se lasă la fiert 5 minute, se pun chiftelele si apoi se lasă la fiert 15 minute împreună.
Se servesc la masă cu paste.
Chiftelute cu sos de rosii si usturoi
Pofta buna!
Da, dar fara paste