Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei
PrinteazaChiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper, ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara.
- 1 catel de usturoi
- 500 g carne de vita tocata
- 1 ou
- 1 lingurita oregano tocat
- 4 linguri pesmet
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 2 rosii
- 125 g mozzarella
- 500 g gnocchi (galuste semipreparate, refrigerate)
- 1 dovlecel
- 1 lingura unt
- 100 g smantana
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Pentru chiftelute, se curata si se toaca usturoiul; se framanta cu ou, carne, oregano, pesmet, sare si piper.
Din aceasta compozitie se modeleaza 8 chiftelute care se prajesc in ulei incins 9-10 minute, intorcandu-se de mai mlte ori.
Se pregatesc rosiile si se lasa sa se scurga mozzarella; ambele se taie felii. Se incinge cuptorul la 200C.
Se asaza chiftelutele pe o bucata de hartie de copt; se acopera cu felii de rosii si mozzarella, asezate ca tiglele pe acoperis.
Se gratineaza la cuptor circa 8 minute. Intre timp se fierb gnocchi in apa cu sare, potrivit indicatiilor de pe ambalaj.
Se pregatesc dovleceii si se taie felii foarte subtiri. Se calesc in unt topit, in tigaie incinsa.
Se lasa sa se scurga gnocchi si se adauga in tigaie; se calesc si ele putin. Se toarna smantana si se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.
Se lasa sa fiarba la foc moale 2-3 minute. Se servesc alaturi de chiftelute.
Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei
Pofta buna!