Chifteluţe în stil italian
PrinteazaO reteta savuroasa de Chifteluţe în stil italian din: ceapa, usturoi, rosii uscate, cimbru, ulei, boia iute, samburi de pin, carne de vita, galbenus, mustar, sare piper si untura.
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 20 g rosii uscate conservate in ulei
- 1 lingurita frunzulite de cimbru
- 1 lingura ulei
- 1 lingura boia iute
- 2 linguri samburi de pin
- 500 g carne de vita tocata
- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- 20 g untura
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se taie cubuleţe roşiile uscate. Se toacă apoi cimbrul. Se călesc toate în ulei şi se condimentează cu boia. Se prăjesc sâmburii de pin într-o tigaie, fără adaos de grăsime, şi se toacă grosier. Se frământă toate cu carnea tocată, gălbenuşuri şi muştar.
Se sărează şi se piperează. Cu mâinile umede, se modelează cca 12 chifteluţe din acest amestec. 2 Se încinge cuptorul la 180°C. Se încing porţii de unt într-o tigaie de teflon şi se prăjesc pe rând chifteluţele. Se aşază într-o tavă şi se coc la mijlocul cuptorului cca 15 minute.
Chifteluţe în stil italian
Pofta buna!
Ce bine arata chiftelutele astea