Chifteluţe în stil oriental
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute in stil oriental din: chifla, lapte, stafide, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, zahar, boia, mustar, migdale, coaja de lamaie si scortisoara.
- 1 chifla veche de-o zi
- 100 ml lapte
- 50 g stafide
- 1/2 ceapa
- 3 linguri ulei
- 500 g carne tocata
- 1 ou
- sare
- piper
- zahar
- boia
- 1 lingurita mustar
- 50 g migdale tocate
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 lingura scortisoara
Mod de preparare:
Se inmoaie chiflele in lapte, iar stafidele se lasa sa se inmoaie 5 minute in apa. Se toaca ceapa si se caleste intr-o lingura de ulei incins. Se stoarce chifla si se framanta cu carne tocata, ceapa si ou; se adauga sare, piper 1 praf de zahar, boia si mustar.
Se prajesc migdalele intr-o tigaie, fara adaos de grasime. Se scurg stafidele si se inglobeaza in compozitia de carne, cu migdale, coaja de lamaie si scortisoara. Se condimenteaza cu piper proaspat macinat si se modeleaza cam 24 de chiftelute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelutele. Se servesc cu garnitura de cuscus cu stafide si menta.
Chifteluţe în stil oriental
Pofta buna!