Chiftelute suedeze de porc
PrinteazaChiftelute suedeze de porc din: carne tocata, smantana, paine, lapte, usturoi, mustar, sare, piper, ulei.
- 300 g carne de porc tocată
- 300 g carne de vită tocată
- 200 ml smântână
- 1 felie mare de pâine
- 50 ml lapte
- 1 căţel de usturoi
- 1 ou
- 1 linguriţă cu muştar
- 1 legătură de ceapă verde
- sare
- piper măcinat
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Amestecă cele două feluri de carne cu mâinile ude până se omogenizează bine. Adaugă pâinea înmuiată în puţin iapte şi foarte bine scursă, un sfert din cantitatea de smântână, oul, ceapa verde tocată, muştarul, sarea şi piperul.
Cu palmele ude, formează mingiuţe de carne şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate-le pe un grătar sau pe un şervet de hârtie. Amestecă smântână cu usturoiul zdrobit şi toarnă peste chifteluţele fierbinţi.
Serveşte alături de un piure pufos şi o lingură cu gem de merişoare.
Pofta buna!