Chiftelute de tofu pe pat de salsa
PrinteazaChiftelute de tofu pe pat de salsa din: ardei gras, ardei iute, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, vin rosu, ulei de masline, tofu, morcovi, praz, ceapa verde, faina de grau, ulei.
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei iute rosu
- 4 rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 1/2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 3 linguri vin rosu
- 4 linguri ulei de masline
- 400 g tofu
- 2 morcovi mici
- 1/2 fir de praz
- 2 cepe verzi
- 1 ou
- 50 g faina de grau integrala
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se taie cubuleţe ardeii graşi, ardeiul iute, roşiile, ceapa şi usturoiul, curăţate în prealabil. Se amestecă împreună cu 2 linguri de pătrunjel, sare, piper, oţet şi ulei de măsline. Se lasă să se marineze 20 min. şi se condimentează după gust.
Se zdrobesc bucăţile de tofu. Se curăţă şi se rad morcovii. Se toacă ceapa verde şi prazul; toate se amestecă împreună cu tofu. Se adaugă ou, restul de pătrunjel şi făina şi se frământă (adăugând eventual puţină făină).
Se modelează 16 chiftelute din această compoziţie şi se prăjesc în ulei 2-3 min. pe fiecare parte. Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie. Se servesc cu salsa.
Chiftelute de tofu pe pat de salsa
Pofta buna!