Chiftelute toscane

Printeaza

Chiftelute toscane din: carne tocata, cascaval, oua, usturoi, ceapa, paine, lapte, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute_toscane

  • 450 g carne tocată de viţel
  • 450 g carne tocată de porc
  • 100 g caşcaval
  • 2 ouă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă de dimensiune medie
  • 2 felii de pâine
  • 100 ml lapte
  • piper
  • sare
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 legătură frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o toci fin. Pui feliile de pâine să se înmoaie în puţin lapte.

Amesteci carnea tocată cu ceapa, caşcavalul ras, ouăle bătute, usturoiul pisat, miezul de pâine bine stors, sare, piper măcinat şi pătrunjelul tocat fin.

Cu mâinile umede, formezi chiftele (în italiană, polpette) de mărimea unor nuci mai mari, pe care le rumeneşti uniform, în ulei de măsline încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante, apoi le aşezi pe un platou.

Le serveşti cu muştar.

Chiftelute toscane

Chiftelute_toscane

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.