Chiftelute cu ulei de măsline si verdeaţă
PrinteazaChiftelute cu ulei de măsline si verdeaţă din: carne tocata, ceapa, ulei de masline, marar, patrunjel, oua, paine alba, sare, piper, usturoi si ulei.
- 1/2 kg carne tocata amestec slaba
- 3 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 4 oua
- 4 felii paine alba
- sare si piper
- 3-4 catei de usturoi
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un bol pui carnea tocată, ceapa tocată fin (mai întâi fierbi ceapa 2-3 clocote şi o strecori), uleiul de măsline, verdeaţa tocată mărunt, ouăle, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine. La final adaugi sare, piper şi usturoiul pisat.
Amesteci toate acestea foarte bine. Faci chiftelute mici, le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei fierbinte, după care le scoţi pe şervetele absorbante.
Pofta buna!