Chiftelute din cartofi si ciuperci din: cartofi, ciuperci, faina, marar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ciuperci 70 g făină 2 legături mărar 4 căţei usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi, până intră uşor furculiţa în ei. între timp, speli, ciupercile şi mărarul şi […]
Chifteluţe umplute cu ciuperci
PrinteazaChifteluţe umplute cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, paine, lapte, usturoi, ceapa verde, patrunjel, cartof, morcov, oua, piper, sare, faina, ulei.
- 500 g carne de miel tocata
- 200 g ciuperci intregi din conserva
- 2 felii de paine
- 100 ml lapte
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 cartof
- 1 morcov
- 3 oua
- piper
- sare
- 2 linguri de faina
- 250 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pune pâinea în lapte, la înmuiat. Scurge bine ciupercile din conservă. Curăţă şi spală usturoiul, ceapa, morcovul şi cartoful.
Toacă mărunt ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Dă morcovul şi cartoful pe răzătoarea mică.
Intr-un castron, amestecă pasta de carne cu ouăle, pâinea stoarsă, legumele rase, ceapa, usturoiul şi verdeaţa, apoi adaugă sare şi piper după gust.
Cu mâna umedă, formează chifteluţe de mărimea unui ou, punând în mijlocul fiecăreia câte o ciupercuţă, apoi trece-le prin făină.
Rumeneşte uniform chifteluţele, în uleiul încins, apoi scoate-le pe un şervet absorbant.
Serveşte-le calde, alături de roşii, ceapă verde, feliuţe de ardei sau ridichi-de-lună.
Chifteluţe umplute cu ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute din cartofi si ciuperci
Pofta buna!