Chiftelute umplute cu branza
PrinteazaChiftelute umplute cu branza din: morcovi, ceapa, telina, sare, piper, unt, usturoi. pesmet, vita, lapte, smantana, branza, ketchup, sos worchestershire.
- 1-2 morcovi, tocati
- 1 ceapa, tocata
- 1 tulpină de țelină, tocata
- 1 linguriță sare
- ¼ linguriță piper
- 1 lingura unt
- 2 catei de usturoi, presat
- 1 cana pesmet
- 1.5 kg carne tocata de vita
- ¼ cană de lapte
- ½ ceasca smântână
- 120 g brânză, taiata cuburi
- 3 linguri de ketchup
- 1 lingura sos Worcestershire
- 1 1/2 linguri de apă
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C. Ungeti cu ulei o tava de briose.
Într-o tigaie la foc mare combinati morcovi, ceapa, telina, morcovi, sare, piper si unt. Gatiti, amestecand ocazional, timp de 5 minute, apoi se reduce focul la mic și se adaugă usturoiul si gatiti pentru inca 2 minute. Opriti focul.
Într-un castron mare, combinati pesmet carne de vită, lapte, smântână și legumele din tigaie. Se amestecă bine.
In tava de briose puneti amestec de carne, iar deasupra cate 1 cub de branza. Deasupra adaugati cate 1 lingurita de amestec de carne.
Într-un castron mic faceti glazura combinand ketchup, sos worchestershire și apă. Ungeti chiftelele.
Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească timp de 5 minute înainte de servire.
Pofta buna!