Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute umplute cu ou din: oua, carne tocata, pesmet, patrunjel tocat, sare, piper si grasime.

Ingrediente:Chiftelute umplute cu ou

  • 10 ouă
  • 500 g carne tocată
  • 100 g pesmet
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • grăsime pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert 8 ouă în apă clo­cotită; se fierb tari, cca 8 min. Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se frământă carnea tocată cu 1 ou crud, 2 linguri pesmet şi pă­trunjel tocat; se sărează şi se pi­perează bine.

Ouăle decojite se îmbracă în compoziţia de carne şi, cu mâinile umezite, se fomează bulete. Oul rămas se bate într-o farfurie şi se tăvălesc chifteluţele.

Apoi se trec prin pesmet. Intr-o tigaie înaltă se toarnă o cantitate mare de grăsime şi se prăjesc buletele 2-4 min., până se rumenesc. Se scot şi se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie. Se pot servi calde sau reci.

Chiftelute umplute cu ou

Chiftelute umplute cu ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.