Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute umplute cu ou din: oua, carne tocata, pesmet, patrunjel tocat, sare, piper si grasime.
- 10 ouă
- 500 g carne tocată
- 100 g pesmet
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper
- grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Se pun la fiert 8 ouă în apă clocotită; se fierb tari, cca 8 min. Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se frământă carnea tocată cu 1 ou crud, 2 linguri pesmet şi pătrunjel tocat; se sărează şi se piperează bine.
Ouăle decojite se îmbracă în compoziţia de carne şi, cu mâinile umezite, se fomează bulete. Oul rămas se bate într-o farfurie şi se tăvălesc chifteluţele.
Apoi se trec prin pesmet. Intr-o tigaie înaltă se toarnă o cantitate mare de grăsime şi se prăjesc buletele 2-4 min., până se rumenesc. Se scot şi se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie. Se pot servi calde sau reci.
Chiftelute umplute cu ou
Pofta buna!