Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]
Chiftelute cu verdeata
PrinteazaChiftelute cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper, rozmarin.
- 1 mana verdeturi asortate
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 foie de dafin
- 4 linguri ulei
- 3-4 linguri pesmet
- 500 g carne tocata mixta
- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
- fire de rozmarin
Mod de preparare:
Se spală şi se toacă verdeaţa, ceapa şi usturoiul. Se călesc într-o lingură de ulei încins, adăugând şi foaia de dafin.
Apoi se îndepărtează foaia de dafin. Se frământă carnea tocată cu verdeaţă, ceapă, usturoi, pesmet, gălbenuş, muştar, sare şi piper.
Cu mâinile umede, se modelează biluţe din această compoziţie şi se prăjesc în restul de ulei de jur împrejur cca 10 min.
Se înfige în fiecare chifteluţă câte un fir de rozmarin, ca o scobitoare.
Chiftelute cu verdeata
Pofta buna!
Chiftele de vinete cu branza/cascaval
Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru. Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care […]
Reteta zilei: Chiftele de couscous
Chiftele de couscous din: couscous, lamaie, patrunjel, sare, piper, oua, ulei de masline. Ingrediente: 2 cesti couscous fiert 1 lingura suc de lămâie 1 lingură coaja de lămâie ½ lingură de patrunjel tocat 1 lingurita sare ¼ linguriță piper 1 ou ⅓ ceasca ulei de măsline Mod de preparare: Într-un blender combinati toate ingredientele, […]
Pofta buna!