Chiftelute de vinete cu parmezan
PrinteazaChiftelute de vinete cu parmezan din: vinete, parmezan, usturoi, ou, sare, piper, pesmet, patrunjel.
- 600 g vinete coapte
- 3 linguri parmezan ras
- 4 căţei de usturoi sau granule
- 1 ou
- sare
- piper proaspăt măcinat
- pesmet
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie vinetele în două pe lung. Se pun într-un vas termorezistent şi se ung cu puţin ulei, cu pensula. Se dă vasul în cuptorul preîncălzit şi se lasă până ce miezul se înmoaie.
Se scot vinetele din cuptor, se scurg şi se lasă să se răcească. Se scobesc vinetele cu lingura şi miezul se amestecă într-un bol cu pătrunjel tocat, ou, sare, piper, usturoi, parmezan ras şi pesmet după nevoie.
Se lasă 10 minute.
Se formează biluţe şi se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc în uleiul încins şi se scot pe un şerveţel absorbant. Se pot servi cu sos de usturoi, roşii sau cu rondele de vinete coapte pe grătar.
Pofta buna!