Chiftelute de vinete cu parmezan

Printeaza

Chiftelute de vinete cu parmezan din: vinete, parmezan, usturoi, ou, sare, piper, pesmet, patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute de vinete cu parmezan

  • 600 g vinete coapte
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 căţei de usturoi sau granule
  • 1 ou
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • pesmet
  • frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele în două pe lung. Se pun într-un vas termorezistent şi se ung cu puţin ulei, cu pensula. Se dă vasul în cuptorul preîncălzit şi se lasă până ce miezul se înmoaie.

Se scot vinetele din cuptor, se scurg şi se lasă să se răcească. Se scobesc vinetele cu lingura şi miezul se amestecă într-un bol cu pătrunjel tocat, ou, sare, piper, usturoi, parmezan ras şi pesmet după nevoie.

Se lasă 10 minute.

Se formează biluţe şi se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc în uleiul încins şi se scot pe un şerveţel absorbant. Se pot servi cu sos de usturoi, roşii sau cu rondele de vinete coapte pe grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.